Interne Ladder competitie

Interne laddercompetitie van start!
Speel je vaak met dezelfde leden en wil je wel eens afwisseling of ben je als nieuw lid op zoek naar contacten binnen de vereniging?
Schrijf je dan snel in voor de laddercompetitie!

Wat is de laddercompetitie?
Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje. We starten met een gemengde interne laddercompetitie voor het enkelspel.
Je kunt iemand die 3 plekken hoger of lager dan jijzelf op de ladder staat uitdagen. De winnaar stijgt een positie op de digitale ladder.

Hoe schrijf je je in voor de laddercompetitie?
Je kunt je inschrijven voor de laddercompetitie via de KNLTB Club app. Klik op ‘Spelen’, vervolgens op ‘Wedstrijden’, daarna op ‘Laddercompetitie’. Onderin het scherm kun je via de button ‘inschrijving’  je inschrijving compleet maken. Vervolgens krijg je een bevestiging in beeld dat de inschrijving is gelukt. Je kunt de laddercompetitie nu terugvinden onder ‘Mijn Competitie’ in het Laddercompetitie menu. 

Hoe kun je spelers uitdagen?
Binnen de ‘Mijn Competitie’ omgeving in de KNLTB Club app zie je twee tabbladen. In ‘Ranglijst’ zie je wie er meedoet en op welke plek iedereen staat. Hier zie je ook wie je kunt uitdagen. Klik op de ‘Uitdagen’ knop om een tegenstander uit te dagen. Je kunt een berichtje toevoegen, een datum en tijd kiezen, eventueel nog een extra datum als optie en vervolgens klik je op ‘Verstuur uitdaging’. Je ontvangt de uitnodiging voor de wedstrijd via een mail. Je kunt de uitdaging accepteren als de datum/tijdstip voor je uitkomt of je kunt een nieuwe datum voorstellen. Vergeet daarna niet om een baan te reserveren! Vervolgens speel je een wedstrijd van +/- 40 minuten (probeer 5 minuten inspeeltijd aan te houden) en vul je de stand in op de Ranglijst bij ‘Uitslag invoeren’.
Je plant de wedstrijd en boekt een baan in ons reserveringssysteem via de KNLTB app of via de website. De games worden na afloop bij elkaar opgeteld en kunnen worden ingevoerd in de app.
Uiteindelijk is de hoogste speler op de ladder de winnaar van deze ronde van de interne competitie.Bij vragen, mail ons gerust op [email protected] .
We wensen jullie veel tennisplezier bij deze interne competitie!

Regels interne ladder competitie:
* Er worden uitsluitend enkelspel wedstrijden gespeeld
* De baan moet zelf gereserveerd worden via de KNLTB Club app of via het online reserveringssysteem. De uitdager reserveert de tennisbaan.
* De wedstrijd duurt 45 minuten. Dit is inclusief speeltijd, dus probeer die zo kort mogelijk te houden. Tel de games door tot de tijd voorbij is. 
* Bij gelijkspel wordt een winnend punt gespeeld, die als game voor de eindstand geldt. 
* Vul na de wedstrijd de eindstand in via de app. De uitslag moet binnen 2 dagen verwerkt zijn.
* Zorg zelf voor minimaal 3 goede ballen (in principe de uitdager).
* Je mag een speler 2 plaatsen onder of boven je eigen positie uitdagen.
* Samen met je tegenstander bepaal je dag en tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden (binnen 10 dagen). Vanaf dat moment zijn beide spelers geblokkeerd en kunnen niet worden uitgedaagd door andere tegenstanders
* Komt een speler niet opdagen zonder bericht, dan wordt deze partij als verloren (6-0) beschouwd.
* Ben je geblesseerd of op vakantie? Dit kun je niet aangeven in de app, uitdagingen moet je dan dus zelf weigeren.

De organisatie bemiddelt in discussies en neemt eventueel een besluit.