Wie zijn wij?

Een pareltje in Amsterdam Oost

Op een verborgen en rustig hofje midden in Amsterdam Oost tussen de Middenweg en de Linnaeusparkweg liggen onze 3 hardcourt tennisbanen en het clubhuis. Het Roomse hofje is ontworpen en gebouwd tussen 1924-1935, waarbij de tennisbanen tussen de Hofkerk, het Claraklooster en een huizenblok in ligt. Een unieke locatie in Amsterdam!

De laatste paar jaar is onder leiding van een enthousiast bestuur de Vereniging uitgegroeid tot een club met veel activiteiten, KNLTB én interne competities, toernooien voor de jeugd en senioren, tossavond/ochtend,  tennislessen en verschillende feesten door het jaar heen. 

Sinds 2010 exploiteert Tennisschool Drive-itt de tennisbanen. De Vereniging huurt de banen van de Tennisschool, die de huur weer afdraagt aan de eigenaar van de tennisbanen.
Wij als Tennisvereniging Linnaeushof huren dus niet van de gemeente en ontvangen ook geen subsidie. Alle lidmaatschapsgelden gaan naar de Tennisschool en de KNLTB. 

Momenteel hebben we 180 volbetalende seniorleden, 35 dagleden en 75 jeugdleden. Daarmee is het maximum aantal leden bereikt en werken we met een wachtlijst. Er zijn goede afspraken tussen de tennisschool en de Vereniging wat betreft de gebruik van de banen voor lesuren en vrijspeeluren. Het is niet mogelijk om introducees mee te nemen.

De Vereniging, de eigenaar, de tennisschool, en ook de vereniging tot behoud van de Linnaeushof, zorgen gezamenlijk voor een bijzondere tennisvereniging in het hart van dit mooie historische hofje.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected] (niet voor tennislessen)

Telefoon

wij zijn telefonisch niet bereikbaar

Adres

Linnaeushof 46
1098 KM Amsterdam

KVK-nummer

54017300